Dubbelrietinstrument. Draagt ongelooflijk ver en brengt met haar karakteristieke klank absoluut een meerwaarde aan onze harmonie.
Onze fijnste houtblazers. Melodieus, frivool, vaak ook met heel veel technische virtuositeit. Zorgen voor meeslepende melodieën maar laten evengoed de vogeltjes rond onze oren fluiten of het water van de bergen klateren.
Prachtig contrast van donker hout en zilveren kleppen, bekroond met een enkel riet. De violisten van de harmonie, die vaak de melodie en technische passages in de werken dragen. Enorm veelzijdig als solo-instrument, tegelijkertijd kan je er in een harmonie nooit genoeg hebben.
Minder frequent te vinden in een harmonieorkest, maar wij genieten van de warme klanken in de lage klarinetpartijen.
Op punt gesteld door Adolphe Sax. Levert een prachtige warme fundering en ondersteuning voor onze harmonie
Onze grootste houtblazer. Het dubbel riet zorgt voor een zeer karakteristieke, fantastische klank.
Kleinste instrument uit de saxofoonfamilie. De sopraansax heeft een klank die van '100% sax' tot 'bijna hobo' kan gaan.
Meest bekend lid van de instrumentenfamilie die in 1846 door Adolf Sax werd uitgevonden. Geliefd als pop- en jazz-instrument, in de harmonie vaak complementair met de hoorns.
Na de altsaxofoon de meest voorkomende saxofoon. Rijke klank, die mooi de link maakt tussen de houtblazers en het scherpe van de kopers
Ons grootste instrument uit de saxfamilie, met een lage en warme klankkleur.
Samen met de fluit en de trommel ligt de hoorn aan de oorsprong van de muziek. Duizenden jaren oud, maar intussen reeds lang uitgegroeid van signaalinstrument tot niet te missen lid van de harmonie.
Fluwelen koperblazer, die in fanfares de evenknie is van de klarinet in de harmonie. Vaak met zeer veel technische virtuositeit gespeeld.
Het extraverte broertje in de muzikantenfamilie. Altijd klaar om ten aanval te blazen, maar evengoed in staat om mensen mee te slepen door de briljante klankkleur. Wij hebben naast trompetten ook cornetten, die een zachter en melodieuzer geluid voortbrengen.
Waarschijnlijk het stoerste instrument van de harmonie. Durft al eens vloeken of op tafel kloppen, maar doet alles met een gouden klank en het hart op de juiste plaats (of beter op de juiste positie).
Saxhoorn, met een scherpere en hogere klank dan de euphonium. Staat vaak in voor de tegenzang.
De cello onder de koperblazers, met een zachtere klank dan de baritons. Prachtig zanginstrument.
Het grootste en zwaarste blaasinstrument van onze harmonie. Waar de bastuba vroeger synoniem stond voor hoempa, is het nu een instrument dat veel techniek vereist en een enorme adembeheersing.
Het slagwerk in een harmonie zorgt voor structuur en energie, maar brengt ook een hoop frivoliteit en ongebreidelde energie mee door de grote variatie aan kleine percussie-instrumenten. De slagwerkfamilie is enorm uitgebreid: van drum en cymbaal over pauken en klokkenspel tot claves, conga's, shakers, tamboerijn, cabasas, cowbells, maracas, guiros, .... We hebben dan ook een uitgebreide groep percussionisten nodig om dit alles te kunnen bespelen.
Copyright © 2014 - All Rights Reserved - www.sint-rumoldus.be
Template by OS Templates