Onze dirigent Anthony Devriendt

De hoornist Anthony Devriendt wordt op 5 maart 1982 in Roeselare geboren. Aan de academie van zijn geboortestad volgt hij hoornlessen en al snel is hij actief bij verschillende muziekverenigingen van zijn geboortestreek. In 2000 beginnen zijn professionele muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Luc Bergé. In 2006 behaalt hij het masterdiploma met onderscheiding en begint de professionele carrière. Na een korte periode in de Opéra Royal de Wallonie wordt Anthony Devriendt in 2008 aangesteld als solohoorn van het Belgian National Orchestra. Als gastmuzikant is hij ook actief bij zowat alle Belgische Orkesten alsook in het buitenland, bij WDR, Radio France, Korean Broadcast Service Symfonie Orchestra, ...

Daarnaast bouwt Anthony Devriendt ook aan een carrière als kamermuziekmuzikant bij I Solisti, Oxalys en het Odysseia ensemble alsook bij het koperkwintet van het Nationaal Orkest. Als solist treedt hij regelmatig op met de Muziekkapel van de Gidsen en met het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie alsook met verschillende amateurensembles. Hij is ook docent hoorn aan LUCA, School of Arts - Campus Leuven (het vroegere Lemmensinstituut).

De liefde voor het harmonieorkest is echter nooit verdwenen. Al tijdens zijn studies aan het conservatorium dirigeert Anthony Devriendt regelmatig bij harmonieën uit de Vlaamse rand rond Brussel en dat is hij altijd blijven doen.

In november 2018 nam hij het dirigeerstokje over van Frans Buelens, die na 57 jaar op muzikaal pensioen vertrok