Jeffrey Dirix

Jeffrey Dirix (°25 juni 1986) begon zijn muziekstudie op 10-jarige leeftijd aan het jeugdmuziekatelier te Sterrebeek. Hij volgde er piano (bij Jimmy Quintens) en viool (bij Tijl Dufour). Daarna volgde hij les aan de gemeentelijke academie van Zaventem bij onder meer Daniel Capelletti (piano) en Gudrun Vercampt (viool). Op 18-jarige leeftijd besliste hij dan om zich als pianist te vervolmaken aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Daar behaalde hij zijn Masterdiploma piano bij Dominique Cornil in 2009. Om zich te vormen als dirigent volgde hij nadien les bij onder meer Geert Hendrix, Marleen De Boo en André Walschaerts.

Jeffrey Dirix heeft ervaring als solomuzikant, in kamermuziekverband en als begeleider. Hij werkte daarbij samen met verschillende koren en orkesten. Zo trad hij al meermaals op als solist in samenwerking met het Vlaams-Brabants Symfonisch Orkest (VBSO) onder leiding van dirigent Rik Ghesquière en concertmeester Hilde Van Keer.

Sinds 2010 is Jeffrey Dirix verbonden aan het gemengd koor "Omnia Cantica" in Zaventem, aanvankelijk als begeleider en daarna als dirigent. Daarenboven werd hij in 2013 onthaald als nieuwe dirigent van het koor Andante in Perk. In oktober 2015 leidde hij met deze koren een concertenreeks rond het Requiem van de Britse componist John Rutter, een productie met een honderdtal koorzangers, solisten en symfonisch orkest.

In februari 2014 dirigeerde hij voor het eerst het musicalproject van de gemeente Zaventem. Daarbij werd "Evita" van Andrew Lloyd Webber uitgevoerd. In februari 2016 leidde hij "Fiddler on the roof".

Sinds 2016 is hij eveneens aangesteld als assistent-dirigent van de "Brussels Choral Society" en als leraar aan de Kunstacademie Zaventem waar hij het strijkersensemble leidt.

Jeffrey was gastsolist tijdens ons 'Na Zdorovje' Themaconcert.